Křepelky po staročesku

3.8

hodnoceno: 5
Příprava: 60 minut
Porce: 2
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1,2
      ks cibule
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • 1
      plátek slanina
    • 2
      ks hřebíček
    • rýže
    • hovězí vývar
    • 20
      g parmazán
    • 3
      ks vinné listy
    • křepelka

Postup přípravy receptu

  • Už připravenou křepelku osolíme a zašpejlíme. Prsíčka křepelky obložíme plátkem slaniny, zabalíme do vinných listů a ovážeme nití. Dáme péct na máslo a podléváme vodou a hovězí polévkou.
  • Přebranou a spařenou rýži nasypeme do kastrolu, osolíme, přidáme cibuli, hřebíčky, máslo a zalijeme hovězí polévkou, aby se to vše dalo dusit. Hotové pak promícháme se strouhaným parmazánem.
  • Upečená křepelka se pak naservíruje na talíř s obloženou rýží a zalije se přecezenou šťávou.
Zařazení: Maso Drůbeží

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: