Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2–3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak králíka dáme do pekáče, osolíme, opepříme. Zalijeme olejem a trochou vody a upečeme. Upečeného králíka vyjmeme z trouby.
V misce rozmícháme jogurt s vejci a 2–3 lžícemi vody. Tímto králíka zalijeme a necháme v troubě dalších 15–20 minut, než omáčka zhoustne.
Podáváme s čerstvým salátem, ale můžete přidat i vařené bramory atd., to už je na vás.
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme cibuli, nakrájíme ji na plátky a rozdělíme na kroužky.
V…
více o Gratinované brambory s cibulí
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu
Luštěniny přes noc namočíme do vody a druhý den ve stejné vodě uvaříme s kroupami. Před dokončením přidáme nastrouhanou…
více o Bratříčkova polévka z Hané