Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2–3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak králíka dáme do pekáče, osolíme, opepříme. Zalijeme olejem a trochou vody a upečeme. Upečeného králíka vyjmeme z trouby.
V misce rozmícháme jogurt s vejci a 2–3 lžícemi vody. Tímto králíka zalijeme a necháme v troubě dalších 15–20 minut, než omáčka zhoustne.
Podáváme s čerstvým salátem, ale můžete přidat i vařené bramory atd., to už je na vás.
Švestky zalejeme horkou vodou spolu s troškou slivovice (nemusí být). Po 20 minutách švestky vyjmeme a opatrně, ale…
více o Švestička v křupavé slanině
Špenátová omáčka: na plátku Hery osmahneme ciibulku, přidáme rozkrájený mražený špenát (je dobré koupit již naporcovaný…
více o Gnocchi se špenátem a nivou