Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2–3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak králíka dáme do pekáče, osolíme, opepříme. Zalijeme olejem a trochou vody a upečeme. Upečeného králíka vyjmeme z trouby.
V misce rozmícháme jogurt s vejci a 2–3 lžícemi vody. Tímto králíka zalijeme a necháme v troubě dalších 15–20 minut, než omáčka zhoustne.
Podáváme s čerstvým salátem, ale můžete přidat i vařené bramory atd., to už je na vás.
Z mléka, cukru a kvasnic se nechá vykynout kvásek. Do mouky se dá sůl, žloutky, sklenička oleje a kvásek a to vše se…
více o Nekynuté buchtičky od Milči
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá