Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2–3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak králíka dáme do pekáče, osolíme, opepříme. Zalijeme olejem a trochou vody a upečeme. Upečeného králíka vyjmeme z trouby.
V misce rozmícháme jogurt s vejci a 2–3 lžícemi vody. Tímto králíka zalijeme a necháme v troubě dalších 15–20 minut, než omáčka zhoustne.
Podáváme s čerstvým salátem, ale můžete přidat i vařené bramory atd., to už je na vás.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
Zaděláme kvásek (já roztírám droždí na kašičku s cukrem a poté přidávám další suroviny), přidáme do mísy s moukou, solí…
více o Dalamánky z chlebové mouky