Krétský králík s vejci a jogurtem

2.77

hodnoceno: 13
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 2
      ks citron
    • 0,5
      kg jogurt pokud možno ovčí
    • 1
      ks králík
    • 0,5
      sklenice olej

Postup přípravy receptu

  • Králíka omyjeme a polijeme dvěma vymačkanými citróny a necháme odstát 2–⁠3 hodiny (sem tam obracet ve šťávě). Pak králíka dáme do pekáče, osolíme, opepříme. Zalijeme olejem a trochou vody a upečeme. Upečeného králíka vyjmeme z trouby.
  • V misce rozmícháme jogurt s vejci a 2–⁠3 lžícemi vody. Tímto králíka zalijeme a necháme v troubě dalších 15–⁠20 minut, než omáčka zhoustne.
  • Podáváme s čerstvým salátem, ale můžete přidat i vařené bramory atd., to už je na vás.
Zařazení: Králičí

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: