Pusťte se do přípravy omáčky. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a dle chuti dochuťte. 4 lžíce omáčky si dejte stranou.
Pokud je třeba, zbavte krevety přebytečné vody mírným tlakem a přidejte je do omáčky. Promíchejte.
Avokáda omyjte, osušte a rozpulte. Zbavte je pecky a vyndejte dužinu. Slupku avokáda naplňte krevetami a navrch dejte vydlabanou nakrájenou dužinu.
Salát dochuťte olejem a citronovou šťávou. Rozdělte jednotlivé porce na talíře a opřete o něj naplněná avokáda. Na závěr polejte každé avokádo omáčkou a ihned servírujte.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Vejce ušleháme se solamylem a ostatními přísadami. Do těstíčka naložíme naklepané řízky a necháme uležet do druhého dne…
více o Řízky v těstíčku Stella
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové