Pusťte se do přípravy omáčky. V misce smíchejte všechny ingredience na omáčku a dle chuti dochuťte. 4 lžíce omáčky si dejte stranou.
Pokud je třeba, zbavte krevety přebytečné vody mírným tlakem a přidejte je do omáčky. Promíchejte.
Avokáda omyjte, osušte a rozpulte. Zbavte je pecky a vyndejte dužinu. Slupku avokáda naplňte krevetami a navrch dejte vydlabanou nakrájenou dužinu.
Salát dochuťte olejem a citronovou šťávou. Rozdělte jednotlivé porce na talíře a opřete o něj naplněná avokáda. Na závěr polejte každé avokádo omáčkou a ihned servírujte.
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Makrelu zbavíme kostí a rozsekáme ji na drobné kousky. Cibuli nakrájíme najemno, přidáme rybu, máslo dochutíme hořčicí…
více o Pomazánka z uzené makrely
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole