4
Jehněčí kýtu omyjeme, prošpikujeme nakrájenou slaninou, osolíme, potřeme hořčicí, okořeníme směsí koření na hovězí… více o Jehněčí pečeně s opečenými bramborami a omáčkou z červeného vína
Nadrobno pokrájenou cibuli smažíme na másle (možno přidat trochu oleje). Z celého pórku odřízneme pouze světlou část,… více o Kuře s omáčkou z pomazánkového másla
Prošlehejte mascarpone, citronovou šťávu i kůru, přidejte parmazán a osolte i opepřete. Nechte omáčku odpočinout při… více o Těstoviny s omáčkou z mascarpone a citronu
Podzim přináší nejen barevné listí a chladnější večery, ale také bohatou úrodu chutných a… Celý článek
Špagetová dýně sice není tak populární jako hokkaidó, máslová nebo muškátová dýně, o to víc… Celý článek
Českou klasiku v podobě karbanátků z mletého masa s vařenými bramborami, cibulí a hořčicí zná… Celý článek
Když krájíte do bochníku chleba, nejspíš nečekáte, že na vás zpod kůrky vykoukne smajlík nebo… Celý článek
Maso omyjeme, lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Vložíme do zapékací misky, posypeme strouhaným sýrem a zalijeme… více o Kotlety pro gurmány
Křidýlka v kloubech naporcujeme (já špičky vyhazuji, není na nich masíčko). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme… více o Křidýlka jako z KFC
Z přísad vymícháme těsto, dáme do chladničky na 1 hod. odpočinout. Vyválíme 5 mm silné, vykrájíme kolečka s průměrem… více o Taštičky z křehkého těsta
Normálně okořenit stehýnka, dát zprudka opéci, dochutit pepřem, solí a tymiánem - tím malinko. Pak podlít (já prakticky… více o Borůvková kuřecí stehna
Dáme vařit rýži (já přidávám do vařící vody ještě kostku zeleninového bujonu) a mezitím si pokrájíme mrkev a pórek na… více o Rizoto s kuřecím masem a slaninkou
vypracujeme těsto necháme vykynout uděláme placičky,naplníme sladkým tvarohem vytvoříme důlek,naplníme švestkou… více o Moravské koláče od Soni
Uvaříme těstoviny podle doby napsané na obalu. Scedíme a dáme na talíř. Vezmeme bílý jogurt, který lžičkou dáme na… více o Řecké těstoviny
Šlehačku vylijeme do hrnce a přidáme čokoládu a nalámané tyčinky ledových kaštanů. Za stálého míchání povaříme-necháme… více o Likér z ledových kaštanů
Smícháme cukr a citrón. Můžeme přidat i 2 lžíce kakaa. Máslo s vodou rozehřejeme do pěny a vmícháme. Namáčíme. … více o Poleva na perníky
1. Troubu předehřejeme na 180 °C, koláčovou formu vyložíme těstem, dno koláče vyložíme kolečkem pečicího papíru,… více o Slaný koláč plněný bramborami a cibulí
Vezmeme meloun a ukrojíme z něj horní a dolní kulatou část a pak odkrojíme nejedlou slupku. Šlehačku v prášku… více o Melounový dort
Mouku smícháme s práškem do pečiva, cukrem a kakaem, dáme na vál, uděláme do směsi důlek, vyklopíme vejce, na to dáme… více o Koláč rebarborový křehký