Křidýlka v kloubech naporcujeme (já špičky vyhazuji, není na nich masíčko). Dáme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme grilovací koření (malinko pikantnější) a zalijeme zakysanou smetanou. Řádně promneme, aby se smetana dostala všude a dáme na 2 hodiny do chladu. Poté křidýlka obalujeme v polohrubé mouce a smažíme na oleji.
Tento recept mi dala kamarádka a já ho předávám dál. Děti se po křidýlkách můžou doslova utlouct.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Rýži uvaříme dle návodu. Maso osolíme a lehce naklepeme rukou a opečeme na olivovém oleji (celá prsíčka). Nakrájíme…
více o Rýžový salát s kuřecím masem
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky