Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na tenčí plátky. Mleté maso promícháme se solí a pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek (vše podle chuti). Pekáč dobře vymažeme tukem a na dno rozprostřeme mleté maso, pak podušené zelí a nahoru dáme brambory. Povrch omastíme sádlem, dáme trochu zapéct – tak 15 minut, vyjmeme a zalijeme mlékem s rozkvedlaným vejcem. Zapečeme, až brambory zezlátnou.
Uděláme kvásek z cukru droždí a mléka. Jakmile vzejde (dělá se pěna), tak zaděláme vláčné těsto přidáním ostatních…
více o Borůvkový koláč mojí babičky
Mouku, koření a sůl prosijeme přes síto, prohněteme s máslem, přidáme cukr, med a žloutek, podle potřeby přidáme ještě…
více o Anglické zázvorové sušenky
1. Do mísy dáme všechny suché ingredience. Kakao je dobré prosít přes sítko, aby se nevytvořily hrudky. Všechny suché…
více o Perník s čokoládou a kokosem