Krkonošské kyselo Kvásek namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dáme vařit sušené houby a kmín. Asi 5 menších… více o Krkonošské kyselo
Čočka na kyselo (pro začátečníky) Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Krkonošská pohádka Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
Používáte v kuchyni černé plastové nádobí? V některých případech… Dalo by se říct, že žijeme v době plastové. Plast je všude – v obalech, v jídle, v kosmetice,… Celý článek
Recepty z vařených vajec: Nejlepší chlebíčky, tlačenka i masové… Jestli si taky lámete hlavu s tím, co s tolika vařenými vejci po Velikonocích, zkuste jeden z… Celý článek
Tajemství dlouhověkosti Alžběty II.? Skromný jídelníček, dobrá… Královna Alžběta II., jejíž výročí narození si svět připomíná 21. dubna, stála v čele… Celý článek
Jak dlouho vydrží vejce natvrdo? Pozor, abyste si nezadělali na… Jsou součástí velikonoční výzdoby každé domácnosti, chybět nemohou v žádné výslužce z koledy.… Celý článek
Cocacolák Do kastrolku dáme máslo a cukr - rozpustíme a stáhneme z ohně, přidáme vejce, mléko, colu a mouku smíchanou z kypřícím… více o Cocacolák
Chalupářský chléb Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostičky, cihlu nastrouháme a všechny suroviny smícháme. Česnek, sůl a pepř, jak… více o Chalupářský chléb
Kuřecí bábovičky Maso naklepeme na tenké široké plátky. Osolíme, okořeníme dle chuti - já použil směs na gyros, ale je možná jakákoliv… více o Kuřecí bábovičky
Pikantní smažené sýrové koule Strouhaný sýr smícháme se žloutkem, na kousky nakrájenou šunkou, strouhankou, opepříme, osolíme, vmícháme opatrně sníh… více o Pikantní smažené sýrové koule
Sójový prejt Do vařící osolené vody vložíme kostku bujonu a vsypeme soju. Povaříme asi 15 minut, scedíme a vytlačíme přebytečnou… více o Sójový prejt
Ostrá směs s kedlubnami Na olej dáme nakrájenou cibuli a na nudličky nakrájené maso, osolíme, přidáme chilli a necháme dusit. Nejprve ve… více o Ostrá směs s kedlubnami
Kapustové lasagne Kapustu rozeberte na listy, které dobře omyjte a následně spařte v hrnci s vroucí vodou. Změklé listy vyjměte a nechte… více o Kapustové lasagne
Ovocné poháry Ovoce nakrájíme na plátky, šlehačku ušleháme a smícháme se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem. Na dno pohárů dáme… více o Ovocné poháry
Čína opravdu dietně Kuřecí řízky, mrkev a papriku nakrájíme na nudličky, cuketu podélně nařízneme a krájíme na kolečka. Na pánvi … více o Čína opravdu dietně
Linecké těsto pro začátečníky Všechny přísady necháme asi hodinu v pokojové teplotě. Potom zpracujeme běžným způsobem na vále v těsto. Zabalíme do… více o Linecké těsto pro začátečníky
Drobenkový koláč tvarohovo… Z mouky, prášku do pečiva, cukrů, mléka(rumu) a změklého tuku si vytvoříme žmolenku. Odebereme z ní menší polovinu - na… více o Drobenkový koláč tvarohovo-pudinkový
Velikonoční mazanec bez vajec Rozinky namočíme asi do 4 lžic rumu a necháme přejít varem (nebo použijeme rozinky namočené v rumu delší dobu). … více o Velikonoční mazanec bez vajec