Krkonošské kyselo Kvásek namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dáme vařit sušené houby a kmín. Asi 5 menších… více o Krkonošské kyselo
Čočka na kyselo (pro začátečníky) Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Krkonošská pohádka Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
Kopřiva dokáže zjara vygruntovat organismus. Vyzkoušejte čisticí… Naše babičky dobře věděly, že mladé jarní kopřivy dokážou vyčistit náš organismus od toxických… Celý článek
Neodolatelné brownies 5x jinak: Křupavé s karamelem, bez mouky i… Dobijte si s příchodem jara baterky přípravou lahodné čokoládové pochoutky zvané brownies.… Celý článek
8 nápadů, jak využít těsto na pizzu: Upéct z něj můžete slané… Jestli jste z těsta na pizzu dosud připravovali jen oblíbenou italskou specialitu, možná vás… Celý článek
7 potravin, díky kterým si můžete prodloužit mládí. Většinu z… Chcete být na světě do sta let? Nic není nemožné a můžete se o to alespoň pokusit. Stačí do… Celý článek
Jahodové tiramisu z pomazánkového… Vodu a cukr uvaříme na sirup. Po odstavení ze sporáku přidáme šťávu z jednoho citronu a necháme vychladnout.… více o Jahodové tiramisu z pomazánkového másla
Miluščiny košíčky s božskou náplní Těsto: suroviny zpracujeme v těsto a necháme alespoň 2 hodiny v chladnu odpočinout. Naplníme tenkou vrstvou formičky a… více o Miluščiny košíčky s božskou náplní
Osvěžující citronová roláda Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch 180 °C). Z bílků, soli a 40 g cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky a zbylý… více o Osvěžující citronová roláda
Sýrová jehla Vše nakrájíme na kostky, cibuli, párek na kolečka a střídavě napicháváme na špejli. Pak každou špejli obalíme v… více o Sýrová jehla
Piškot s pudinkovým krémem a… Žloutky ušleháme s cukrem a přidáváme po lžících vodu. Pak vmícháme mouku, nakonec sníh z bílků. Plech vymažeme a… více o Piškot s pudinkovým krémem a šlehačkou
Sulc – recept po babičce Na přípravu sulcu používáme suroviny, které po tepelné úpravě ,,klihovatí,, - nožičky, hlavy, kůže, kolínka atd. … více o Sulc – recept po babičce
Kuřecí prsa s cuketou Maso nakrájíme na nudličky a naložíme asi na 1-2 hodiny do směsi z prolisovaného česneku, olivového oleje a sojové… více o Kuřecí prsa s cuketou
Smetanové těstoviny se špenátem Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny a mezi tím si nakráníme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky. … více o Smetanové těstoviny se špenátem
Americké palačinky s horkými jablky Nejprve si připravíme těsto na lívanečky: Do mísy dáme prášek do pečiva, mouku, cukr a přidáme špetku soli. V druhé… více o Americké palačinky s horkými jablky
Michalčin medovník 1. Necháme rozehřát Heru nad plotnou. 2. Smícháme mouku,cukr,solamyl,kakao,vejce,1 smetanu,med a dolijeme rozehřátou… více o Michalčin medovník
Ricetta Tiramisu Mě tiramisu naučila kamarádka ze Sicílie. Mascarpone jsem koupil v Kauflandu, potřebuji 500 g, takže mascarpone… více o Ricetta Tiramisu
Křupavý bůček První věc, kterou začneme je, že si připravíme marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si… více o Křupavý bůček