2.3
Kvásek namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dáme vařit sušené houby a kmín. Asi 5 menších… více o Krkonošské kyselo
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
Lokše jsou bramborové placky, které se dělají nasucho a jako příloha k pečené huse nebo kachně… Celý článek
Svatý Martin, který přijíždí na bílém koni každoročně 11. listopadu, s sebou přináší nejen… Celý článek
Podzim přináší krátké dny, nízké teploty a méně světla a sluníčka. Když pak vstáváte většinou… Celý článek
Tymián a saturejku opláchneme, osušíme a nasekáme. Sýr rozmačkáme vidličkou, přidáme bylinky, promícháme a necháme… více o Plněné taštičky
Těsto: ze surovin zpracujeme na vále těsto a dáme ho na 1 hod. odpočinout do lednice. Náplň: jablka oloupeme a… více o Jablkové řezy s pudinkem
Zpracujeme těsto a dáme na 30 min. do lednice. Kulatou formu vyložíme pečícím papírem, na ni rozetřeme těsto a… více o Křehký koláč s broskvemi a oříšky
Filé pokapeme citronem, osolíme, posypeme zázvorem, pokapeme medem a vložíme do zapékací mísy. Do smetany rozmáčkneme… více o Rybí filé podle Mayi
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno, slaninu nakrájíme na kostičky, papriku na tenoučké proužky (cca 1-2 mm) a chilli… více o Těstoviny Mňam Mňam
Maso nejlépe naložit do druhého dne - naklepat, naříznout po stranách, osolit opepřit, z jedné strany potřít… více o Zapečené kotletky se šunkou a slaninou
Z bílků ušlehat sníh, přidat oba cukry, nad parou šlehat do zhoustnutí. Přidat ořechy. Na vymazaném plechu tvořit… více o Laskonky
Cibuli oloupejte a společně se zeleninou nasypte do spodní části uzavíratelného pekáčku. Maso ze všech stran osolte… více o Svíčková pečená v troubě
Naloženou kořenovou zeleninu dáme do mísy, přidáme nakrájený celer, mrkev, petržel a cibuli a zalijeme vodou. Lehce… více o Dobrá svíčková
Bílky vlijeme do mísy, přidáme polovinu krupicového cukru a na vodní lázní šleháme 5 minut. Mísu sundáme z vodní lázně,… více o Bezé laskonky
Kapustu uvaříme ve slané vodě doměkka. Dáme na síto okapat a rozdělíme po listech. Košťál opatrně vyřízneme. Kapustové… více o Kapustové řízky
Smichame vejce s cukrem, pridame mekke maslo s trochou vody. Pak pridame pomalu kakao, mouku, prasek do peciva a… více o Italská čokoládová bábovka