Krkonošské kyselo Kvásek namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dáme vařit sušené houby a kmín. Asi 5 menších… více o Krkonošské kyselo
Čočka na kyselo (pro začátečníky) Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Krkonošská pohádka Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
9 tipů, jak vařit a péct bez lepku: Vsaďte na kukuřičnou… Základní praktické tipy pro bezlepkové vaření by neměly zajímat jen celiaky nebo lidi, kteří z… Celý článek
Chudá jídla našich předků: 5 českých receptů, které jste možná… Připravte si k obědu nebo k večeři jídla, která si s oblibou dávali naši předkové. Tradiční a… Celý článek
Ketodieta a vše, co o ní potřebujete vědět: Seznam povolených a… Ketodieta si v posledních letech získala velkou oblibu. Je totiž účinná, výsledky jsou rychle… Celý článek
Od pondělí do pátku: Bleskové večeře, které budete mít do 30… V dnešní uspěchané době je někdy těžké skloubit pracovní a osobní život a přitom stále jíst… Celý článek
Naložený hermelín s rybízem a… Nálev: podle receptu vyrobím 2 nálevy ze sáčků Pikanta, nebo Labeta (složení je totéž, jen jiná firma), sama do něj… více o Naložený hermelín s rybízem a hroznovým vínem
Kapustové měšce plněné masem Připravíme si 8 kapustových listů, ze středu listu podélně vyřízneme tvrdý koš. Listy vložíme do velkého hrnce a… více o Kapustové měšce plněné masem
Kefírovo-perníková buchta Z uvedených surovin uděláme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme pozvolna 30-40 min. -… více o Kefírovo-perníková buchta
Kuřecí prsa s nivou a mandlemi Do kuřecích prsou se udělá kapsa, do té se dá kousek (špalíček) Nivy a zašpejlí se. Potře se olejem, osolí a opepří.… více o Kuřecí prsa s nivou a mandlemi
Řízky s romadurem a ořechy Do kuřecích řízků uděláme ostrým nožem kapsu. Řízky posypeme zvenku i zevnitř vegetou a naplníme plátky romaduru a… více o Řízky s romadurem a ořechy
Králík (kuře) se zelím Slaninu nakrájíme na kostičky a necháme ji vysmahnout. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, kterou necháme zesklovatět,… více o Králík (kuře) se zelím
Utopence z hostince Oloupané vuřty nakrájíme na kolečka, kysané zelí překrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rovněž okurky a… více o Utopence z hostince
Jarní polévka Očištěnou zeleninu nakrájíme na tenké nudličky a přidáme oloupaný jemně nasekaný česnek. Vložíme do vody a 10 minut… více o Jarní polévka
„Karamelka“ – bábovka Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme smetanu, vmícháme ořechy nebo kokos, polohrubou mouku s práškem do pečiva,… více o „Karamelka“ – bábovka
Dort klepací Vše promíchat, v nádobě s víkem proklepat, dokud se vše důkladně nepropojí. Hmotu dát na dortový korpus s okrajem… více o Dort klepací
Nejlehčí sladkokyselá omáčka Vezmeme džem a kečup a smícháme v mixéru dohromady, nasypeme kari a dáme ocet. Hotovo. Cítíte moc kečup - přidejte… více o Nejlehčí sladkokyselá omáčka
Piškoty Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Pak přidáváme mouku a sníh z bílků. Na plech s pečícím papírem tvoříme… více o Piškoty