2.3
Kvásek namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny. Do cca 4,5 litru vody dáme vařit sušené houby a kmín. Asi 5 menších… více o Krkonošské kyselo
Čočku vysypeme do hrnce a zalijeme vodou. Voda vždy musí být alespoň 4 cm nad čočkou. Na obalu sice píšou, že by měla… více o Čočka na kyselo (pro začátečníky)
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na… více o Krkonošská pohádka
Přestože 11. listopad není státním svátkem, oslavy svátku svatého Martina si mnozí z nás… Celý článek
Naše moudré babičky říkávaly, že když jsou doma brambory, nebude mít rodina přes zimu bídu.… Celý článek
Svatomartinské hody již neodmyslitelně patří k oslavám svátku svatého Martina. Ten se slaví 11… Celý článek
Na svátek svatého Martina se v našich krajích vždy hodovalo. Pekly se husy, pilo se mladé… Celý článek
- tvaroh, cukr, heru a žloutky utřeme - z bílků uděláme sníh - přidáme sníh, prášek do pečiva a mouku - vše smícháme… více o Tvarohová bábovka
Stehna osolíme a okořeníme z obou stran. Sýr zabalíme do šunky a vložíme doprostřed stehna a uděláme závitek. Pak… více o Bylinkové závitky na pivě
Cibuli nakrájíme a malém množství oleje, smažíme. Přidáme na nudličky nakrájené kuřecí řízky, osolíme, přidáme kari,… více o Kuře na mandarinkách
Jablka oloupeme a nahrubo nastrouháme, dáme do kastrolu, přidáme cukr, čokoládu, kakao a trochu vody. Uvedeme do varu a… více o Štrúdlík s jablečnou nutelou
Na trošce oleje orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, zasypeme mletou paprikou (asi 1 lžička), vložíme na nudličky… více o Zelná polévka z čerstvé hlávky
Osolené mléko přivedeme k varu a zahustíme moukou rozšlehanou ve vodě.Až má omáčka správnou konzistenci přidáme najemno… více o Koprovka podle mámy
Hned zezečátku upozorňuji, že kdyby se vám do hrníčku něco nevešlo, tak směs zamíchejte a pak se to tam určitě vejde… více o Rychlá buchta – perník do mikrovlnky
Všechny přísady smícháme. A dáme do vymazané mikrovlnkové nádoby. Vlníme asi 7 minut (podle síly mikrovlnky). Místo… více o Buchta rychlík (v mikrovlnce)
Fazole nechat namočit přes noc. Druhý den slít vodu, fazole přesypat do hrnce, zalít znovu (3 cm nad), a přivést k… více o Domácí pečené fazole
Kachnu očistíme, potřeme olejem, osolíme a posypeme tymiánem. Do kachny vložíme dílky jednoho pomeranče a obou jablek,… více o Pomerančová kachna
Na rozpuštěném másle s olejem osmažíme nastrouhanou mrkev a pokrájený pórek. Vše pak posypeme moukou a necháme ještě… více o Bramborovo-pórková polévka
Žloutky vyšleháme s cukrem a vodou do pěny. Pak přidáváme mouku a sníh z bílků. Na plech s pečícím papírem tvoříme… více o Piškoty
Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.