Krkonošské kyselo

2.2

hodnoceno: 5
Příprava: 150 minut
Porce: 10
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 5
      ks brambory
    • 3
      ks vejce
    • 100
      g sušené houby
    • 1
      špetka drcený kmín
    • 1
      ks chlebový kvásek

Postup přípravy receptu

  • Kvásek namočíme do vlažné vody alespoň na 2 hodiny.
  • Do cca 4,5 litru vody dáme vařit sušené houby a kmín.
  • Asi 5 menších brambor nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť.
  • Na másle usmažíme 3 vajíčka.
  • Do vařící vody s houbami přecedíme kvásek a povaříme asi 10 minut.
  • Pak přidáme uvařené brambory a vajíčka.
  • Dále již nevaříme, jen podle chuti osolíme.
  • Při podávání dáme nejdříve do talíře trochu kysané smetany.

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: