Krkonošský bramborový toč s klobásou

2.88

hodnoceno: 8
Příprava: neuvedeno
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • máslo nebo olej na vymazání
    • 1
      lžička sůl
    • 150
      g hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek na potření
    • 2
      lžíce petrželka
    • 200
      g klobása
    • 1
      lžička kmín
    • 500
      g vařené brambory

Postup přípravy receptu

  • Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě.
  • Vodu slijte a brambory nechte vychladnout.
  • Pak je oloupejte a pomocí lisu na brambory je rozmačkejte do zadělávací mísy.
  • Do prolisovaných brambor rozklepněte vejce, přidejte prosátou hladkou mouku, sůl a vypracujte hladké vláčné těsto.
  • Položte ho na čistou utěrku a válečkem rozválejte do tvaru obdélníku.
  • Klobásu otřete ubrouskem nebo opláchněte a osušte.
  • Rozkrájejte ji na tenké plátky a ty rozložte těsně vedle sebe na bramborový plát.
  • Klobásu posypejte nadrobno nasekanou petrželkou.
  • Kratší strany závinu přehněte dovnitř a pak těstový plát opatrně pomocí utěrky zabalte.
  • Závin přeneste na tukem vymazaný plech, potřete ho rozšlehaným žloutkem a jemně posypejte kmínem.
  • Vložte ho do vyhřáté trouby a pečte tak asi 30 minut.
  • Podávejte jak teplý, tak studený.
  • Před koncem pečení ho můžete ještě posypat nastrouhaným eidamem.

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.