Troubu předehřát na 220 C. Cibuli a česnek na tenké plátky, maso umýt a lehce osolit.
Do poékáčku naskládat maso vedle sebe (pekáček by měl být malinký). Zasypat cibulí a česnekem, přikryjeme slaninou a zalijeme pivem (max do úrovně slaniny, nad ne!!).
Zakrýt alobalem, utěsnit. V troubě péct 75 minut. Na posledních 10 min můžeme odstranit alobal. Příloha chléb.
Cibuli oloupene a nakrájíme na proužky a poklademe do pekáčku. Křidélka omyjeme, osolíme a opepříme a klademe na cibuli…
více o Kuřecí křidélka na pivě
Čokoládu rozlámeme na kousky a dáme do kastrolku. Přidáme máslo a necháme na mírné teplotě rozpustit, během rozpouštění…
více o Čokoládový dort bez mouky
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Mouku smícháme s pepřem a majoránkou, játra překrájíme na půlky. Jednotlivé kousky obalíme v mouce s kořením, zavineme…
více o Zapečená (nejen) krůtí játra