Vymažte si mísu olejem a skládejte na sebe rovnoměrně všechny ingredience. Každou vrstvu osolte a poprašte grilovacím kořením. Pokud máte směs grilovacího koření již smíchanou se solí, tak sůl vynechte. Když je zapékací miska plná, tak vše můžete pokapat trochou oleje, ale když máte dost šlehačky, tak to ani není třeba. Nalijte šlehačku a dejte na 60 minut do trouby při teplotě 200 °C.
Po hodině zasypte strouhaným sýrem a dejte na 30 minut zapéct.
Krkovičku nijak nenaklepávejte. Po 90 minutách je chuť a křehkost masa excelentní. Pokud tomu tak není, pečte ještě 30 minut.
Stehna opepříme, potřeme solí, česnekem, oreganem a citrónovou šťávou. Poprášíme je moukou a na oleji rychle osmahneme.…
více o Kuřecí stehna se zeleninou
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Roztopíme sádlo a vložíme nakrájenou cibuli a restujeme 5 min.pak zalijeme vodou.
Nakrájíme brambory na kostičky a…
více o Bramboračka pro malé kuchaře