Marináda na 2–3 krkovice: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hořčice, 1 dl piva (desítka, dvanáctka je moc hořká), petržel, sůl, pepř. Vše rozmixujeme a ve směsi marinujeme maso minimálně 12 hodin.
Poté maso zprudka orestujeme a až na pánvi osolíme. Následně dáme maso péct na 200 stupňů 20 minut na gril + horkovzdušnou troubu.
Na pánvi orestujeme předvařené jarní brambory, cuketu, červenou papriku, červenou cibuli (vše na větší kusy) a 2 stroužky česneku. Osolíme, opepříme a pozvolna restujeme 10 minut. Ke konci přidáme rozmarýn a petržel.
Česneková majonéza: 3 lžíce majonézy, 1 stroužek česneku, pár kapek citronové šťávy a nasekaná pažitka.
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Vývar přivedeme k varu. Mezitím očistíme a opláchneme mrkve. Pak je rozkrájíme na kostky či kolečka, přidáme do polévky…
více o Nudlová polévka s mrkví
V misce promícháme lučinu, tavený sýr a pomazánkové máslo.
Omyté jablko osušíme, rozkrojíme a zbavíme jádřince. Dužinu…
více o Pomazánka s pažitkou a jablky
Uzené maso si uvaříme doměkka ve slané vodě. Pak odkostíme, maso pokrájíme a vývar přecedíme.
Kroupy si uvaříme zvlášť…
více o Uzená polévka s kroupami