Marináda na 2–3 krkovice: 1 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce hořčice, 1 dl piva (desítka, dvanáctka je moc hořká), petržel, sůl, pepř. Vše rozmixujeme a ve směsi marinujeme maso minimálně 12 hodin.
Poté maso zprudka orestujeme a až na pánvi osolíme. Následně dáme maso péct na 200 stupňů 20 minut na gril + horkovzdušnou troubu.
Na pánvi orestujeme předvařené jarní brambory, cuketu, červenou papriku, červenou cibuli (vše na větší kusy) a 2 stroužky česneku. Osolíme, opepříme a pozvolna restujeme 10 minut. Ke konci přidáme rozmarýn a petržel.
Česneková majonéza: 3 lžíce majonézy, 1 stroužek česneku, pár kapek citronové šťávy a nasekaná pažitka.
Rýži uvaříme v lehce osolené vodě raději více do měkka. Prochladlou smícháme s ostatními surovinami. Necháme chvíli…
více o Rýžové lívanečky s tvarohem
Rozšleháme cukr s vajíček a postupně přimícháváme po lžičkách mouku. Čím déle šleháme, tím bude piškot lepší (šlehám 15…
více o Jahodový piškot s pudinkem
Na pánvičce rozpustíme máslo a přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a na plátky nakrájeného Šmakouna, posypeme…
více o Krabí tyčinky se zeleninou
Listové těsto rozdělíme na dva díly. Jeden díl rozložíme na vyšší plech. Poklademe nastrouhaná jablka, přidáme vlašské…
více o Jablečná buchta s pudinkem