Krkovička na černém pivu

3.3

hodnoceno: 10
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks cibule středně velké
    • 7
      stroužek česnek
    • 70
      g sádlo
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      dl pivo - černé
    • 5
      ks plátky krkovičky bez kosti

Postup přípravy receptu

  • Trochu silnější plátky krkovičky lehce naklepeme, osolíme a opepříme.
  • Pekáček vymažeme sádlem a vyložíme anglickou slaninou.
  • Nakrájíme si na půlměsíčky cibuli a na plátky česnek a polovinu nasypeme na slaninu.
  • Poklademe masem a nahoru nasypeme zbytek cibulky s česnekem.
  • Zalijeme černým pivem.
  • Pečeme v předehřáté troubě na 180–200 stupňů. Nejdřív přikryté, a až bude maso téměř hotové, tak ho dopečeme odkryté.
  • Tím vypečeme přebytečnou vodu a zůstane nám jenom dobrá šťávička. Nezapomeneme polévat šťávou z pekáčku.
  • Dáme si k tomu brambory a nějaký salát.
Zařazení: Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: