Plátky krkovičky nasolíme, opepříme, vložíme do ohnivzdorné skleněné mísy a zalijeme šlehačkou. Pečeme v troubě cca 75 minut při teplotě 220 °C. V průběhu pečení jednou až dvakrát maso podlijeme vodou, aby se šťáva nevypekla. Pět minut před koncem pečení plátky posypeme nahrubo postrouhaným sýrem.
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky. Hned je smícháme s hrozinkami (příp. s borůvkami nebo brusinkami)…
více o Tvarohový nákyp s jablky
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole