Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladu. Rozehřejeme troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
Pečivo nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky spolu se zálivkou. Tu našleháme (vidličkou) z mléka, 80 g rozpuštěného másla a žloutků. Dobře promícháme, aby se obalila každá kostička a dáme stranou.
Připravíme si dvě pánve, na každou dáme olivový olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme. Kuřecí játra nakrájíme na malé kousky (pozor na žluč), přidáme k zesklovatělé cibuli, rychle orestujeme se špetkou pepře a necháme vychladnout.
Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky a orestujeme s drceným kmínem.
Na vymazaný teflonový plech položíme plátky masa omáčkou nahoru. Do misky přidáme játra s cibulkou a žampiony, bylinky a houbové koření. Lehce promícháme a přidáme tuhý sníh ze 4 bílků ušlehaný se špetičkou soli.
Na každý plátek navršíme kopeček směsi a uhladíme lžící. Posypeme nakrájenými kousky sušených rajčat. Zbyde-li směs, dáme ji do rohu plechu. Zbylou část másla nakrájíme na plátečky a poklademe vrcholy kopečků. Krásně se v troubě rozteče a provoní kůrku.
Vložíme do trouby a snížíme teplotu na 160 °C (pokud by se to peklo moc rychle, můžete ještě mírně snížit nebo přikrýt na chvíli alobalem). Jakmile se maso s kopečky peče, lehce podléváme, později přeléváme výpekem. Před koncem na každou porci položíme plátek sýru, necháme roztavit. Maso musí být měkké, kopeček s jemnou zlatou kůrkou.
Podáváme s velkou oblohou nebo zeleninovým salátem. Pro jedlíky s rýží nebo brambory.
Droždí rozdrobíme do misky, posypeme 1 lžící cukru, zalijeme trochou mléka a necháme vzejít kvásek. V míse si smícháme…
více o Pudinkovo-švestkové koláče
Cukr dejte do nádoby a za stálého míchání zahřívejte, dokud se nerozpustí - nesmí zežloutnout. Přidejte smetanu a za…
více o Bonbóny z vlašských ořechů
Cibuli osmažíme do žluta na másle, přidáme rozmačkaný česnek, rýži a vejce a dobře zamícháme s masem. Ochutíme kořením…
více o Řecké biftečky z mletého masa