Krkovička s kopečky

3.67

hodnoceno: 3
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 1
      ks cibule
    • 6
      ks čerstvé žampiony není třeba loupat, jen otřít
    • 150
      g máslo
    • 1
      lžíce hořčice plnotučná
    • 4
      lžíce olivový olej
    • 4
      ks vejce oddělit žloutky a bílky
    • 50
      ml mléko
    • 1
      hrst pažitka nadrobno
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 2
      hrst petrželka
    • 4
      plátek tvrdý sýr na zapečení
    • 4
      ks kuřecí játra
    • 1
      lžička drcený kmín
    • 3
      ks sušená rajčata v oleji
    • 1
      lžíce houbové koření
    • 4
      ks celozrnné pečivo
    • mořská sůl
    • 4
      ks plátky krkovičky bez kosti
    • 1
      lžíce kečup

Postup přípravy receptu

  • Plátky krkovičky naklepeme, osolíme a lehce natřeme omáčkou smíchanou z kečupu, hořčice, pepře a pár kapek olivového oleje. Dáme do chladu. Rozehřejeme troubu na 180 °C, horkovzdušnou na 160 °C.
  • Pečivo nakrájíme na malé kostičky a dáme do misky spolu se zálivkou. Tu našleháme (vidličkou) z mléka, 80 g rozpuštěného másla a žloutků. Dobře promícháme, aby se obalila každá kostička a dáme stranou.
  • Připravíme si dvě pánve, na každou dáme olivový olej. Cibuli nakrájíme nadrobno a restujeme. Kuřecí játra nakrájíme na malé kousky (pozor na žluč), přidáme k zesklovatělé cibuli, rychle orestujeme se špetkou pepře a necháme vychladnout.
  • Mezitím si nakrájíme žampiony na plátky a orestujeme s drceným kmínem.
  • Na vymazaný teflonový plech položíme plátky masa omáčkou nahoru. Do misky přidáme játra s cibulkou a žampiony, bylinky a houbové koření. Lehce promícháme a přidáme tuhý sníh ze 4 bílků ušlehaný se špetičkou soli.
  • Na každý plátek navršíme kopeček směsi a uhladíme lžící. Posypeme nakrájenými kousky sušených rajčat. Zbyde-li směs, dáme ji do rohu plechu. Zbylou část másla nakrájíme na plátečky a poklademe vrcholy kopečků. Krásně se v troubě rozteče a provoní kůrku.
  • Vložíme do trouby a snížíme teplotu na 160 °C (pokud by se to peklo moc rychle, můžete ještě mírně snížit nebo přikrýt na chvíli alobalem). Jakmile se maso s kopečky peče, lehce podléváme, později přeléváme výpekem. Před koncem na každou porci položíme plátek sýru, necháme roztavit. Maso musí být měkké, kopeček s jemnou zlatou kůrkou.
  • Podáváme s velkou oblohou nebo zeleninovým salátem. Pro jedlíky s rýží nebo brambory.
Zařazení: Maso Vnitřnosti Vepřové

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: