Bůček, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. Třetinu másla nakrájejte na kostičky a dejte do chladu. Druhou třetinu másla rozpusťte v hrnci a osmažte na něm kostičky bůčku.
Přidejte zeleninu, krátce osmažte, vsypte kroupy a rovněž krátce osmažte. Zalijte vývarem, uveďte do varu a pak zlehka povařte asi půl hodiny. Na posledních 5 minut varu vložte do polévky na kolečka nakrájenou uzeninu. Nakonec do ní vmíchejte lístky tymiánu, studené máslo, osolte a opepřete. Na zbylém másle osmažte na kostičky nakrájené pečivo a rozkrojený stroužek česneku. Podávejte k polévce.
Hrách si den předem namočíme a ve stejné vodě jej druhý den uvaříme doměkka, popřípadě rozvaříme. Mezitím si na trošce…
více o Hrachová polévka s klobásou
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka
Formu na biskupský chlebíček vyložíme peč. papírem, poklademe angl. slaninou, na to rozložíme ještě naplocho rozříznuté…
více o Rychlá kuřecí roláda z řízků