Bůček, oloupanou cibuli, očištěnou mrkev a pórek nakrájejte na malé kostičky. Kroupy dobře propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte okapat. Třetinu másla nakrájejte na kostičky a dejte do chladu. Druhou třetinu másla rozpusťte v hrnci a osmažte na něm kostičky bůčku.
Přidejte zeleninu, krátce osmažte, vsypte kroupy a rovněž krátce osmažte. Zalijte vývarem, uveďte do varu a pak zlehka povařte asi půl hodiny. Na posledních 5 minut varu vložte do polévky na kolečka nakrájenou uzeninu. Nakonec do ní vmíchejte lístky tymiánu, studené máslo, osolte a opepřete. Na zbylém másle osmažte na kostičky nakrájené pečivo a rozkrojený stroužek česneku. Podávejte k polévce.
Hrách si den předem namočíme a ve stejné vodě jej druhý den uvaříme doměkka, popřípadě rozvaříme. Mezitím si na trošce…
více o Hrachová polévka s klobásou
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort
Dortovou formu vytřeme máslem. Na dno formy poklademe celé piškoty. Poté si připravíme krém následujícím způsobem. Do…
více o Piškotový dort s jahodami
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé