Krtkův dort

3

hodnoceno: 7
Příprava: 60 minut
Porce: 1
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,5
      balíček prášek do pečiva
    • 2
      balíček pudink čokoládový
    • 100
      ml olej
  • Krém
    • 30
      g moučkový cukr
    • 60
      g čokoláda na vaření
    • 2
      ks smetana ke šlehání
    • 1
      ks želatinový ztužovač
    • 1
      ks banány zralý
  • Náplň
    • 4
      ks banány

Postup přípravy receptu

  • Troubu zapneme na 180 °C. Nachystáme si formu na dort o průměru 26 cm. Vytřeme ji tukem a vysypeme hrubou moukou.
  • V míse smícháme sypké suroviny (čokoládové pudinky, prášek do pečiva, moučkový cukr), pak vmícháme vejce a olej. Těsto vlijeme do nachystané formy a dáme péct do předehřáté trouby. Těsto pečeme asi 20 minut.
  • Na krém vyšleháme šlehačku do tuha. Vmícháme želatinový ztužovač. Ten připravíme tak, že do 100 ml vlažné vody vsypeme obsah sáčku a mícháme asi 30 sekund. Poté rychle vmícháme do šlehačky a mícháme elektrickým mixérem asi 2 minuty. Přidáme asi 30 g mletého cukru (nebo víc, podle chuti), v mixéru rozmixovaný banán a čokoládu rozkrájenou na malé kousky. Takto připravený krém dáme na 30 minut do lednice, aby před použitím trochu ztuhl.
  • Upečený korpus necháme zchladnout. Poté lžící vydlabeme asi 1,5 cm do hloubky a necháme asi 1 cm široký okraj. Vydlabanou část korpusu v misce rozdrobíme. Vydlabaný korpus poklademe banány rozkrájenými na půlky, rozkrojenou částí dolů. Šlehačkový krém navršíme na korpus kopulovitě až k okraji a posypeme rozdrobeným korpusem. Domácí krtkův dort dáme do lednice a necháme alespoň 3 hodiny ztuhnout.
Zařazení: Dorty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: