Křupavé cibulové kroužky

3.5

hodnoceno: 2
Příprava: 25 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 4
      ks cibule velké
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžíce petržel hladkolistá najemno
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • majonéza křenová
    • 250
      ml podmáslí
    • 250
      g mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

  • Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve vyšší pánvi nebo kastrůlku, a když je horký, po jednom namáčejte cibulové kroužky v těstíčku a hned smažte, až budou zlatohnědé a křupavé.
  • Nechte na papírové utěrce odsát tuk. Podávejte s křenovou majonézou, jako přílohu k masům, s bramborovou kaší nebo jako chuťovku. Tip: Místo běžného křenu můžete do majonézy použít ostrou japonskou křenovou pastu wasabi.
Zařazení: Slané

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: