Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve vyšší pánvi nebo kastrůlku, a když je horký, po jednom namáčejte cibulové kroužky v těstíčku a hned smažte, až budou zlatohnědé a křupavé.
Nechte na papírové utěrce odsát tuk. Podávejte s křenovou majonézou, jako přílohu k masům, s bramborovou kaší nebo jako chuťovku. Tip: Místo běžného křenu můžete do majonézy použít ostrou japonskou křenovou pastu wasabi.
Krém je nutno udělat den předem: jednu smetanu uvedeme do varu, nalámeme do ní bílou čokoládu, mírně vaříme asi 1 min.,…
více o Pařížské kostky černobílé
Do teplého oleje vsypeme postupně kolečka cibule, zrnka kukuřice, kousky hub i pórku a krátce podusíme. Ochutíme solí,…
více o Cibulový salát s houbami
Špenát osmažíme na másle. Přidáme nadrobno nasekaný stroužek česneku, osolíme a opepříme. Ke konci smažení přidáme na…
více o Pstruh se špenátem a česnekem