Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve vyšší pánvi nebo kastrůlku, a když je horký, po jednom namáčejte cibulové kroužky v těstíčku a hned smažte, až budou zlatohnědé a křupavé.
Nechte na papírové utěrce odsát tuk. Podávejte s křenovou majonézou, jako přílohu k masům, s bramborovou kaší nebo jako chuťovku. Tip: Místo běžného křenu můžete do majonézy použít ostrou japonskou křenovou pastu wasabi.
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera