Housku namočíme do vody a vymačkáme, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru, mandle, vejce, sůl a pepř. Mokrýma rukama tvoříme kuličky, jde to i lžící.
Smažíme v hluboké pánvi nebo friťáku asi 4–5 minut. Necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Kotletky očistíme od viditelného tuku, osolíme, opepříme a vložíme do pekáče. Podlejeme trochou vroucí vody, přikryjeme…
více o Jehněčí kotletky s petrželkou
Oloupané šalotky nasekáme nadrobno a velice pomalu a začastého míchání je osmažíme dozlatova na pánvi s rozehřátým…
více o Paštika s pomerančovou kůrou
Na přípravu tohoto výborného cukroví se hodí nejlépe sádlo prodávané v kostkách. Nebojte se péct z této suroviny, v…
více o Sádlovky – recept po babičce