Housku namočíme do vody a vymačkáme, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru, mandle, vejce, sůl a pepř. Mokrýma rukama tvoříme kuličky, jde to i lžící.
Smažíme v hluboké pánvi nebo friťáku asi 4–5 minut. Necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Na sádle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, česnek a salám. Osolíme, opepříme. Chvilku restujeme a poté přidáme hrášek s…
více o Raz dva rizoto jednodušší
Kuřecí maso nakrájíme na tenké plátky, osolíme, okořeníme a opečeme na pánvi. Pita chléb rozkrojíme, spodní díl potřeme…
více o Kuřecí steak v pita chlebu