Housku namočíme do vody a vymačkáme, kuřecí prsa umeleme s petrželkou, cibuli nasekáme. Rozmícháme maso, housku, cibuli, citronovou kůru, mandle, vejce, sůl a pepř. Mokrýma rukama tvoříme kuličky, jde to i lžící.
Smažíme v hluboké pánvi nebo friťáku asi 4–5 minut. Necháme okapat na ubrousku a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
Troubu předehřejte na 160 stupňů. Vepřové koleno osolte, opepřete a ze všech stran opečte na oleji(cca 8 minut). Poté…
více o Vepřové koleno na tymiánu
Uvařené brambory oloupejte a poté nastrouhejte na jemném struhadle. Přidejte vejce, sůl, mouku, krupici a vypracujte…
více o Bramborový knedlík s cibulkou
**Korpus: ** vejce ušleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, kakao a mouku s kypřidlem, zamícháme a těsto vlijeme…
více o Banánová bleskovka – dort