Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, podle chuti dochutíme a namočíme do medu. Vedle v misce rozmačkáme kukuřičné lupínky najemno (mohou být i kousky) a kuřecí maso namočené v medu v něm obalíme.
Osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a vmícháme do ní smetanu s nastrouhanou (může být na kousky) nivou. Až začne omáčka vařit, vmícháme do ní bílý jogurt a pokud vám zbyl, tak trošku medu. V případě, že budete mít málo kukuřičných lupínků, můžete kuřecí maso jen namočit do medu, zaprášit moukou a prudce osmažit.
Příloha: rýže, těstoviny, různě upravené brambory nebo jen dušená zelenina.
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Těsto: žloutky vyšleháme s cukrem a vanilkovým aroma do pěny, vmícháme olej, vodu, mouku s kypřidlem a dobře promícháme…
více o "POLÁRKA" vanilkové řezy