Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, podle chuti dochutíme a namočíme do medu. Vedle v misce rozmačkáme kukuřičné lupínky najemno (mohou být i kousky) a kuřecí maso namočené v medu v něm obalíme.
Osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku a vmícháme do ní smetanu s nastrouhanou (může být na kousky) nivou. Až začne omáčka vařit, vmícháme do ní bílý jogurt a pokud vám zbyl, tak trošku medu. V případě, že budete mít málo kukuřičných lupínků, můžete kuřecí maso jen namočit do medu, zaprášit moukou a prudce osmažit.
Příloha: rýže, těstoviny, různě upravené brambory nebo jen dušená zelenina.
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových