Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme. Dáme do mísy. Maso pomalu opékáme na olivovém oleji. Když je hotové, vylijeme vypečenou šťávu a zprudka opečeme, až vznikne hnědá kůrka. Přidáme k zelenině.
Těstoviny uvaříme dle návodu a též přidáme do mísy. Vše pořádně promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanou smetanou a vejcem. Pomalu zapékáme, před dopečením posypeme směsí nastrouhaného sýra a mandlí. Necháme dopéct do růžova.
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí…
více o Křupavé cibulové kroužky
Krajíčky chleba diagonálně nakrájíme na trojúhelníky. V hlubokém talíři rozkvedláme vejce se solí. Do druhého talíře…
více o Opečené toasty s mozzarellou