Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme. Dáme do mísy. Maso pomalu opékáme na olivovém oleji. Když je hotové, vylijeme vypečenou šťávu a zprudka opečeme, až vznikne hnědá kůrka. Přidáme k zelenině.
Těstoviny uvaříme dle návodu a též přidáme do mísy. Vše pořádně promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanou smetanou a vejcem. Pomalu zapékáme, před dopečením posypeme směsí nastrouhaného sýra a mandlí. Necháme dopéct do růžova.
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí…
více o Křupavé cibulové kroužky
Vypracujeme těsto, necháme v teple vykynout. Vyválíme, rádýlkem vykrajujeme obdélníčky, plníme nádivkou z bílého máku.…
více o Bratislavské rohlíčky s mákem
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Na wok pánvi trošku rozpálíme olivový olej. Nakrájená rajčata na kostičky dáme do wok pánve s bazalkou, spaříme je, než…
více o Rajčatová omáčka na těstoviny
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka
Cibuli nakrájíme nadrobno a společně s 2 nasekanými stroužky česneku ji necháme zesklovatět (na Wok pánvi s kapkou…
více o Fazolové potěšení na špagety