Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme. Dáme do mísy. Maso pomalu opékáme na olivovém oleji. Když je hotové, vylijeme vypečenou šťávu a zprudka opečeme, až vznikne hnědá kůrka. Přidáme k zelenině.
Těstoviny uvaříme dle návodu a též přidáme do mísy. Vše pořádně promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanou smetanou a vejcem. Pomalu zapékáme, před dopečením posypeme směsí nastrouhaného sýra a mandlí. Necháme dopéct do růžova.
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí…
více o Křupavé cibulové kroužky
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Mrkev nastrouháme na jemno, pažitku(kterou nešteříme) nasekáme a přidáme do lučiny, kterou jsme smíchali se zakysanou…
více o Mrkvovo-pažitková pomazánka
Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme na máslo se šalotkou, taktéž nakrájenou na kolečka. Pak zalijeme pomerančovým…
více o Červená řepa jako příloha