Suroviny na marinádu smícháme a uložíme do ní na kousky nakrájené maso, minimálně 2 hodiny předem. Zeleninu nakrájíme na menší kousky a zprudka orestujeme. Dáme do mísy. Maso pomalu opékáme na olivovém oleji. Když je hotové, vylijeme vypečenou šťávu a zprudka opečeme, až vznikne hnědá kůrka. Přidáme k zelenině.
Těstoviny uvaříme dle návodu a též přidáme do mísy. Vše pořádně promícháme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy. Zalijeme rozšlehanou smetanou a vejcem. Pomalu zapékáme, před dopečením posypeme směsí nastrouhaného sýra a mandlí. Necháme dopéct do růžova.
Nakrájejte cibuli na plátky cca 1,5 cm a rozdělte na kroužky. Na těstíčko prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí…
více o Křupavé cibulové kroužky
Oloupanou a nastrouhanou cuketu vymačkáme, smícháme s tvarohem, změklým máslem, moukou, cukrem a vejci. Tvoříme malé…
více o Cuketové tvarohové knedlíčky
Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1-3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a mouky tolik, aby vzniklo husté…
více o Smažené noky z bramborové kaše