V hrnku mléka rozmícháme vejce, vlijeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za občasného promíchání přivedeme do varu. Když se ozve píšťalka, při míchání pomalu vsypeme připravenou krupici. Za stálého míchání vaříme 15–20 min.
Hotovou kaši vlijeme do připravených nádob a dozdobíme grankem, příp. skořicovým cukrem. Nebo dáme kousky ovoce se šlehačkou – podle chuti.
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlijeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka a namáčíme do těstíčka z hladké mouky, kečupu a vody. Vody a mouky asi jako…
více o Hermelín v kečupovém těstíčku
Máslo utřeme s cukrem a čtyřmi žloutky do pěny. Přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva, zpracujeme. 2/3…
více o Jablkovo-ořechový koláč
Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na tenké plátky. Pekáček vymastíme lžící másla a vložíme do něj…
více o Kuřecí stehna na bramborách
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou