V hrnku mléka rozmícháme vejce, vlijeme do zbytku mléka. Přidáme špetku soli, cukr, vanilku a za občasného promíchání přivedeme do varu. Když se ozve píšťalka, při míchání pomalu vsypeme připravenou krupici. Za stálého míchání vaříme 15–20 min.
Hotovou kaši vlijeme do připravených nádob a dozdobíme grankem, příp. skořicovým cukrem. Nebo dáme kousky ovoce se šlehačkou – podle chuti.
Rozehřejeme máslo, přidáme krupici a opražíme ji. Mezitím rozšleháme vejce, vlijeme na krupici a rozmícháme (udělají se…
více o Rychlá krupicová polévka
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem
Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme…
více o Třešňový pohár pro dospělé