Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou

2.25

hodnoceno: 4
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

  • Těsto
    • 120
      g máslo nebo Hera
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,5
      l mléko
    • 240
      g hrubá krupice
  • Na omáčku
    • jahody čerstvé
    • smetana
    • cukr

Postup přípravy receptu

  • Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná.
  • Do vychladlé kaše vmícháme dvě celá vejce a z tohoto těsta tvoříme kulaté knedlíky cca 5–6 cm velké. Ty vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut.
  • Uvařené knedlíky rozpůlíme a na talíři poléváme studenou omáčkou z jahod rozmačkaných nebo rozmixovaných s cukrem a smetanou.
  • Do tohoto těsta je možné zabalit i kousky jablek a uvařené knedlíky podávat posypané cukrem se skořicí nebo strouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: