Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná.
Do vychladlé kaše vmícháme dvě celá vejce a z tohoto těsta tvoříme kulaté knedlíky cca 5–6 cm velké. Ty vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut.
Uvařené knedlíky rozpůlíme a na talíři poléváme studenou omáčkou z jahod rozmačkaných nebo rozmixovaných s cukrem a smetanou.
Do tohoto těsta je možné zabalit i kousky jablek a uvařené knedlíky podávat posypané cukrem se skořicí nebo strouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
1. Kuře omyjeme a dobře ho osušíme, a to i zevnitř papírovými ubrousky. Otrháme rozmarýn ze dvou snítek, najemno ho…
více o Citronové kuře s rozmarýnem
Velkou cibuli nakrájíme najemno a na másle zpěníme. Přidáme nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu (dávám mraženou směs…
více o Dobrá zeleninová polévka