Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná.
Do vychladlé kaše vmícháme dvě celá vejce a z tohoto těsta tvoříme kulaté knedlíky cca 5–6 cm velké. Ty vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut.
Uvařené knedlíky rozpůlíme a na talíři poléváme studenou omáčkou z jahod rozmačkaných nebo rozmixovaných s cukrem a smetanou.
Do tohoto těsta je možné zabalit i kousky jablek a uvařené knedlíky podávat posypané cukrem se skořicí nebo strouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Hovězí maso na několika místech nařízneme a prošpikujeme kousky slaniny, osolíme a opepříme, na pánvi zprudka opečeme…
více o Svíčková na smetaně pro dva
Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Studené je oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Přidáme k nim…
více o Bramborové lívanečky s jablky
Recept plněný bramborák připravíme takto:
Brambory a cibule oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Dáme…
více o Bramborák plněný tvarohem