Mléko v hrnci osolíme, přidáme tuk a ohřejeme, až se tuk rozpustí. Do teplého vmícháme krupici a uvaříme kaši, která je velmi hutná.
Do vychladlé kaše vmícháme dvě celá vejce a z tohoto těsta tvoříme kulaté knedlíky cca 5–6 cm velké. Ty vkládáme do vařící osolené vody a vaříme asi 10 minut.
Uvařené knedlíky rozpůlíme a na talíři poléváme studenou omáčkou z jahod rozmačkaných nebo rozmixovaných s cukrem a smetanou.
Do tohoto těsta je možné zabalit i kousky jablek a uvařené knedlíky podávat posypané cukrem se skořicí nebo strouhaným tvarohem a polité rozpuštěným máslem.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Mouku, prášek do pečiva, cukr, olej, mléko, vejce smícháme dohromady. Zvlášť připravíme tvaroh. Polovinu těsta vlijeme…
více o Buchta s ovocem a tvarohem
Ingredience smícháme, přivedeme k varu a krátce povaříme. Zatepla naléváme na sterilovanou zeleninu, potom sterilujeme .
více o Znojemský nálev na okurky
Smíchejte meruňkový džem s hořčicí a tymiánem a touto směsí potřete kuře cca 20 minut před jeho dopečením. Hořčice s…
více o „Meruňkové“ kuře po anglicku