Nakrájíme cibuli,petrželku a uzené maso na kostičky
Máslo rozehřát,přidat cibuli,lehce zarestovat hned potom přidat petrželku a uzené maso.
Do mléka krupici,udělat kaši, dáme k cibulce.Lehce osolíme,přidáme muškátový květ a vejce.Zamíchat.Noky děláme mokrou tepolou lžící Dáme je va\řt do osolené vody dokud nevyplavou.
Zelí nakrájíme.orestujeme cibuli na světlo, dáme zelí,kmín,sůl,sádlo, evf trochu cukru.Zalít pivem.Na pánvi dusíme asi 5 min.
Uděláme si klasické palačinky. Zelí uvaříme, přidáme na kostičky nakrájené uzené a nasekané houby (podušené). Palačinky…
více o Palačinky se zelím a uzeným
Brambory rozmačkáme, proděláme s moukou a z těsta vyválíme placky. Pečeme na plotýnce, mastíme máslem, sypeme mákem -…
více o Bramborové placky s mákem
Ve vodě s cukrem rozmícháme kvasnice. Necháme vzejít kvásek. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto, velmi důležité je…
více o Podmáslový chléb s mandlemi
Změklé máslo, moučkový a vanilkový cukr + sůl utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a…
více o Smetanové řezy s broskvemi
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka