Ze surovin zpracujeme tuhé těsto a dáme ho na půl hodiny do ledničky.
Mezitím uvaříme hustou krupičnou kaši a necháme vychladit. Poté přidáme 1 vejce. Plech z vyšším okrajem vymažeme máslem a dáme do něj těsto, na těsto krupičnou směs, na ni nastrouhaná jablka smíchaná s cukrem, skořicí, kůrou a šťávou z citronu, rozinkami a ořechy. Tvaroh smícháme s cukrem a vejcem a nerovnoměrně jím pocákáme jablka, zasypeme kokosovou drobenkou a pečeme asi 30 minut.
Těsto: 800 g brambor uvaříme se slupkou. Brambory oloupeme, nastrouháme nebo prolisujeme. Přidáme mouku, žloutek, sůl a…
více o Bramborové pirohy se zelím
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové