Maso zavineme a ovážeme nití. Citronovou šťávu smícháme se solí, pepřem, paprikou a maso pokapeme. Necháme 15 minut odležet, pak je osušíme a při střední teplotě opékáme na oleji 15-20 minut. Pórek nakrájíme a orestujeme na másle. Přidáme nakrájenou pažitku, osolíme, opepříme a podusíme. Pak směs poprášíme kari a moukou a krátce zasmahneme. Za stálého míchání zředíme vývarem, smetanou a kokosovým mlékem. Chvilku povaříme a ještě jednou dochutíme solí a pepřem. Podáváme s rýží.
Krůtí prsa nakrájíme na 8 kusů, cibuli a česnek nadrobno, žampiony a rajčata na plátky, lístky petrželky nasekáme. Ve…
více o Krůtí medailonky na rajčatech
Rohlíky podélně rozpůlíme a půlky pomažeme hořčicí - nešidíme. Opepříme a poklademe kolečky cibule. Na spodní půlku…
více o Párky v rohlíku trochu jinak
Mleté maso dáme do mísy, zalijeme smetanou ke šlehání a dobře propracujeme. Osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým…
více o Holandské řízky - smetanové
Jako mnoho jiných, i mne inspiroval film Slavnosti sněženek, kde se dva myslivecké spolky hádají, jestli kance udělají…
více o Kanec se šípkovou omáčkou